s dětmi

Hurá s dětmi #DoJihlavy! Vydejte se za zvířátky do ZOO v údolí řeky, na plavání do aquaparku, zařádit si do zábavního centra Robinson, nebo se třeba učit značky na moderním dopravním hřišti. Víkend vám nebude stačit.

No items found.

Zoologická zahrada Jihlava

Jediná zoo bez mříží. I takové označení má ikonická Zoologická zahrada, která kopíruje údolí řeky Jihlavy. Její poloha v lesoparku v centru města je velkou výhodou nejen při cestování s dětmi.

Zoologická zahrada

Muzea a galerie

Místo, které stojí za navštívení patří určitě Muzeum Vysočiny Jihlava, kde v expozicích spatříte historickému dědictví Jihlavy i přírodního bohatství Českomoravské vrchoviny. Dalšími historickými objekty, kde se můžete seznámit s historií patří domy Oblastní galerie na Masarykově náměstí a v ulici Komenského. V těchto galeriích jsou k vidění stálé expozice, ale probíhají zde pravidelné výstavy umělců.

Jihlavské podzemí

Jihlavské podzemí nabízí prohlídky spletitých chodeb, které se vinou pod historickým centrem. Děti i dospělé fascinuje záhadná světélkující chodba. Kromě historického podzemí můžete navštívit také kryt civilní obrany a se staršími dětmi labyrint podzemních kolektorů.

Jihlavské podzemí

Dětský svět v Domě Gustava Mahlera

Dům Gustava Mahlera, hudebního génia, nabízí hernu pro děti plnou hudebních nástrojů k vyzkoušení.


Pokud vaše dítko tíhne k hudbě, určitě si s Gustou prohlídku domu užije.

Dům Gustava Mahlera

Městské opevnění

Jihlava se jako historické město pyšní rozsáhlým městským opevněním. Zachována zůstala převážná část hradeb a z původních pěti bran Brána Matky Boží. Dokonce i dětské hřiště najdete v původním hradebním příkopu v blízkosti brány! Pokud se chcete dozvědět podrobnosti o jihlavské pevnosti, můžete si projít stejnojmennou naučnou stezku. Určitě nesmíte vynechat návštěvu Brány Matky Boží a její vyhlídku.

Robinson - rodinné zábavní centrum

Největší zábavní centrum na Vysočině je místem plným her a dovádění. Nabízí atrakce, za které vás děti budou milovat, pravidelné akce pro děti. Dospělí ocení kavárnu Budík, která je pobočkou skvělé čokoládovny Budík z Černovic. Zábavní centrum Robinson leží přímo u cyklostezky, můžete přijet s dětmi pohodlně i na kole.

Robinson

Aquapark Vodní ráj

Vnitřní i venkovní bazény a obří tobogán, to vše nabízí jihlavský aquapark Vodní ráj. Venkovní bazény nabízí v létě příjemné občerstvení v bezprostřední blízkosti rekreačního areálu Český mlýn.

Vodní ráj

Dopravní hřiště

Přijeďte s dětmi na dopravní hřiště a zdokonalte svoje řidičské dovednosti, naučte se dopravní značky a užijte si bezpečný pohyb na dopravní sedněte na kolo nebo koloběžku a naučte se na moderní dopravní hřiště.

Dopravní hřiště

Český mlýn

Sportovně rekreační centrum Český mlýn nabízí široké vyžití pro celé rodiny. Z obou stran řeky vede cyklostezka, na travnaté ploše je vybudován jeden z největších skateparků v republice a nově k němu přibyl i pump track.

Český mlýn

Skryté příběhy

Vydejte se Jihlavou po stopách havířů poznávat havířské profese a místa, která jsou spojená se stříbrnou historií města. Vyzvedněte si na informačním centru herní plán a vzhůru za zábavou!

Znáte aplikaci Skryté příběhy? S její pomocí můžete odhalovat nejen příběhy, ale i skrytá místa, která nenajdete v běžných průvodcích. V Jihlavě máme skryté příběhy hned tři! O havířských průvodech, o Gustavu Mahlerovi a o obléhání Jihlavy Švédy.

Stáhnout si můžete také online únikovou hru (Google Play a App Store), která má celkem 12 kol na trase dlouhé cca 2,5 km. V každém kole vás otestujeme, jak dobře znáte historii města. Nebo si vyberte některou z externích únikových her na Jihlavsku.

No items found.

Zoo Jihlava

Zoo v údolí říčky Jihlávky, blízko centra města, je návštěvníkům otevřená každý den v roce, včetně svátků. Chová více než 260 exotických druhů zvířat. Specializuje se na chov kočkovitých šelem, opic a plazů.

Rodinný park Robinson

Největší indoor zábavní park na Vysočině

Český mlýn

Sportovně relaxační centrum v údolí řeky Jihlavy nabízí skatepark, pumptrack, cyklostezku a v zimě i lyžařské stopy.

Jihlavské podzemí

Jihlavské podzemí o celkové délce 25 kilometrů je druhé nejrozsáhlejší v Česku. Skrývá tajné chodby i záhadnou svítící zeď. Součástí jsou kolektory a kryt civilní obrany z minulého století.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

Vašemu vyhledávání neodpovídá žádná položka. Zkuste prosím vymazat filtr a začít znovu.

Ke stažení

No items found.