Hudební hřiště 2024

Kreativní workshopy pro malé i velké hudební nadšence.

18. 5. Hudební hřiště v Parku Gustava Mahlera

Program akce:

•     13:00 pěvecký sbor Radost

•     13:00–17:00 kreativní workshopy, improvizované koncerty a zvukové hry pro děti

•     15:30–16:00 bubenický průvod a navazující workshop

•     17:00 Ústav úžasu - Karlova a Jaromírova pohádka

•     18:00 křest zvukové stezky

Přijďte si hrát, vyrobit hudební nástroj a experimentovat se zvukem s hostujícími i domácími umělci!

Hudební hřiště pořádá Brána Jihlavy v rámci projektu Mahler je hudba!2 a je doprovodnou akcí 23. ročníku hudebního festivalu Mahler Jihlava Hudba tisíců.

 Vstup na akci je zdarma.

Přehlídku projektu Mahler je hudba! 2 realizuje Brána Jihlavy za finanční podpory Evropské unie.

No items found.

Hudební hřiště zahájí Radost a bubeníci!

Přípravný dětský pěvecký sbor Radost vedený Pavlem Salákem zkraje odpoledne rozezní park. Děti vás vtáhnou do hry nejen svým zpěvem, ale budete mít také jedinečnou příležitost vyzkoušet si, jaké to je být součástí početného hudebního tělesa.

V druhé části programu se vydá bubenický průvod od nově otevřeného Stříbrného domu na Masarykově náměstí 21 přes Benešovu ulici do Parku Gustava Mahlera. Propojí se tak dvě místa v Jihlavě, kde na malé i velké nadšence do světa umění čeká řada kreativních workshopů a interaktivních instalací. Po příchodu bubeníků do parku je na co se těšit. Improvizační workshop s Matoušem Hamerníkem a jeho žáky ze ZUŠ Jihlava zapojí do hry na bubny zkušené i začátečníky.

Kreativní workshopy rozehrají park

Pro všechny zájemce jsou připraveny různorodé workshopy a instalace, kde si každý může vyzkoušet svou kreativitu a objevovat hudební světy. Těšit se můžete na lektory projektu Mahler je hudba! 2, jako jsou Matěj Kolář a jeho hlasový workshop, Ondřej Vítů se svými „krabičkami“, Petr Bradáček s pohybově interaktivní instalací a Hana Dočkalová s objektem „Dej bicyklu beat“. Mezi místní pozvané hosty na workshopy patří Predrag Duronjić se svou materiálově tvůrčí vynalézavostí hudebních nástrojů a Lenka Oberreiterová, která s vámi rozehraje hladinu vodního zvonu.

Do Jihlavy zavítá se svým participativním koncertem audiovizuální umělec Michal Cáb.

Zvukové vlastnosti některých odpadových předmětů vás jistě překvapí na workshopu Recy Upcy, cirkulárního centra z Jaroměře. Pro nejmenší návštěvníky budou připravena speciální zvuková herní zastavení, aby si i oni mohli užít akci naplno.

Karlova a Jaromírova pohádka nejen pro děti

Karlova a Jaromírova pohádka od Ústav úžasu je tradiční Erbenova „Jabloňová panna“ vyprávěná velmi netradičně, za pomoci gramofonových desek a dalšího haraburdí. Je pro děti od 4 let. Hrajeme ji naprosto interaktivně až participačně.

Křest zvukové stezky

Perličkou na závěr akce bude křest zvukové stezky, která spojí Park Gustava Mahlera s online prostředím a dovede vás až do Domu Gustava Mahlera. Stezku vyvíjeli účastníci pravidelného Studia Malér a kroužku Centra dokumentárního filmu po dobu několika měsíců a zůstane online i po skončení akce.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

Vašemu vyhledávání neodpovídá žádná položka. Zkuste prosím vymazat filtr a začít znovu.

Ke stažení

No items found.