Gastro
JIŽ PROBĚHLO
2
.
.
11
.
.
2024
2024
-
2
.
11
.
2024
|
9:00
—
18:00
Pamatujete si na ty krásné a voňavé výtvory, které loni provoněly pasáž obchodního centra CITYPARK? Pátý ročník GURMET DNE s Krajem Vysočina se opět blíží, aby mohl opět v plné síle ukázat, co mohou a umí studenti a studentky gastrooborů nabídnout.
Přijďte si užít největší kuchařskou show na Vysočině! V sobotu 2. listopadu v Cityparku Jihlava!
V rámci Gurmet dne se v CITYPARKU odehraje páté české finále mezinárodní gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille. V soutěži se opět utká šest dvoučlenných týmů z různých škol z celé České republiky, které se úspěšně kvalifikovaly v korespondenčním kole. Dvojice složená vždy z jedné dívky a jednoho chlapce budou mít za úkol připravit v improvizované kuchyni umístěné přímo na pasáži obchodního centra šest degustačních porcí slaného a sladkého pokrmu s využitím čtveřice povinných surovin z Kraje Vysočina – pro letošní finále je to sumeček africký ze ZD Hrotovice, brambory - odrůda Val Red z VÚB Havlíčkův Brod, včelí med medovicový z rodinného Včelařství Špaček a šlehané podmáslí kysané z Moravia Lacto Jihlava.
V odborné porotě zasednou uznávaní čeští šéfkuchaři například: Jan Horký, Pavel Mareš, Tomáš Popp, Jan Pýcha a Lukáš Skála. Svoji účast na českém finále v Jihlavě potvrdil i prezident soutěže Trophée Mille, vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille.
Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále Trophée Mille International, které by se mělo uskutečnit na jaře příštího roku ve francouzské Remeši.