Gastro

Gurmet den s Krajem Vysočina

JIŽ PROBĚHLO

2

.

11

.

2024

2024

-

2

11

2024

|

9:00

18:00

Pamatujete si na ty krásné a voňavé výtvory, které loni provoněly pasáž obchodního centra CITYPARK? Pátý ročník GURMET DNE s Krajem Vysočina se opět blíží, aby mohl opět v plné síle ukázat, co mohou a umí studenti a studentky gastrooborů nabídnout.

Přijďte si užít největší kuchařskou show na Vysočině! V sobotu 2. listopadu v Cityparku Jihlava!

V rámci Gurmet dne se v CITYPARKU odehraje páté české finále mezinárodní gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille. V soutěži se opět utká šest dvoučlenných týmů z různých škol z celé České republiky, které se úspěšně kvalifikovaly v korespondenčním kole. Dvojice složená vždy z jedné dívky a jednoho chlapce budou mít za úkol připravit v improvizované kuchyni umístěné přímo na pasáži obchodního centra šest degustačních porcí slaného a sladkého pokrmu s využitím čtveřice povinných surovin z Kraje Vysočina – pro letošní finále je to sumeček africký ze ZD Hrotovice, brambory - odrůda Val Red z VÚB Havlíčkův Brod, včelí med medovicový z rodinného Včelařství Špaček a šlehané podmáslí kysané z Moravia Lacto Jihlava.

V odborné porotě zasednou uznávaní čeští šéfkuchaři například: Jan Horký, Pavel Mareš, Tomáš Popp, Jan Pýcha a Lukáš Skála. Svoji účast na českém finále v Jihlavě potvrdil i prezident soutěže Trophée Mille, vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille.

Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále Trophée Mille International, které by se mělo uskutečnit na jaře příštího roku ve francouzské Remeši.

Související akce

Vašemu vyhledávání neodpovídá žádná položka. Zkuste prosím vymazat filtr a začít znovu.
No items found.