Velikonoce v Jihlavě

Jihlava ožije koncem března velikonočním veselím. Na Zelený čtvrtek 28. března proběhne ve Smetanových sadech Velikonoční jarmark.

No items found.

Velikonoční putování

Vydejte se na cestu Velikonočního putování. Čeká vás 13 velikonočně vyzdobených zastavení po celé Jihlavě. Na každém zastavení je připraven soutěžní úkol, jehož splnění zapíšete do příslušného políčka na herním plánu. Po zdolání alespoň sedmi úkolů obdržíte v turistickém informačním centru malý dárek.
Herní plány budou od 28. března k vyzvednutí v Turistických informačních centrech, Jihlavském podzemí a Domu Gustava Mahlera.

Zábava začíná na Zelený čtvrtek

V Jihlavě se na Zelený čtvrtek můžete těšit na:

Těšte se na pletení mrskaček, velikonoční dílny, hry pro děti, divadlo, folklórní soubory a živou muziku a hlavně na velikonoční jarmark s krásnými dekoracemi, keramikou, šitým i háčkovaným zbožím, dřevěnými hračkami, jarními květinami a bylinkami a vším možným.

Vydejte se s námi na zábavnou procházku po tradicích slavení velikonočních svátků. Co vlastně znamená slovo Velikonoce? Odkud pochází tradice pomlázkování dívek a žen? Proč se na Zelený čtvrtek pečou jidáše? Povíme si také řadu humorných příběhů ze staré Jihlavy. Kde byla katovna a jak to dopadlo s katem, který měl dvě manželky?

Znáte legendu o Jihlavském Blaníku? Na Zelený čtvrtek vás čeká zábavná prohlídka jihlavského podzemí spojená s hledáním tajemného pokladu.

Tvorba autorské masky inspirované lidovým i abstraktním uměním.

Velikonoční jarmark a jeho program

Tradiční oslava Velikonoc proběhne v parku Smetanovy sady okolo kostelíku Svatého Ducha. Velikonoční jarmark začíná od 10:00 do 18:00.

Program:

  • 10:00 – 17:00 budou probíhat ukázky řemesel a dílničky: barvení vajíček, paličkování, pletení pomlázek, keramika.
  • 12:00 vyjde od OGV na Masarykově náměstí řehtačkový průvod - organizuje OGV, dopoledne mají velikonoční dílnu a následně s dětmi a řehtačkami půjdou do Smetanových sadů.
  • 12:30 začne první „Velikonoční lup“ – podaří se vám najít schovaná vajíčka?
  • 13:00 vystoupí děti z Pramínku s velikonočním pásmem
  • 14:00 začne Větrná pohádka od Teátr Pavla Šmída
  • 15:00 druhý a poslední „Velikonoční lup
  • 15:30 vystoupení folklorního souboru Borověnka
  • 16:30 folklórní muzika

Co dál na Velikonoce v Jihlavě

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

No items found.

Vašemu vyhledávání neodpovídá žádná položka. Zkuste prosím vymazat filtr a začít znovu.

Ke stažení

No items found.